perjantai 6. heinäkuuta 2007

Nyt se iski! Now it hit me!

Inspiraatio siis! Kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ihan yhtäkkiä mulle välähti mieleen kuva mahtavasta iltapuvusta, itselle. Itse asiassa ajatus lähti siitä kun ajattelin tuossa pari päivää sitten sitä että täytän tammikuussa 30 vuotta. Kolmenkympin kriisissä tässä vellonut jonkin aikaa, se vuosiluku kun täyttyy väistämättä niin tulkoon eteen sitten ainakin tyylillä. Tästä tulee siis mun 30 vee juhlapuku!

Lankana aion käyttää Novitan Kotiväki -lankaa. Muita lankojakin tuossa mietiskelin mutta tähän päädyin. Viskoosilanka ois ollu kiva kans mutta se kun tahtoo venyä niin ei tuollaisessa iltapuvussa välttämättämättä ole oikein hyvä. Tennesseetäkin mietin mutta se taas on liian paksu ja kieltämättä kallis meikäläisen kukkarolle. Jos ei ois kukkaroon kurkistaa ollenkaan niin oisin valinnut langaksi Novitan Black Lurex langan. Mutta kun langalla on hintaa noin 4 €/ 25g niin sattuneesta syystä en sitä valinnut... Kotiväki siis.

Iltapuku aletaan neulomaan helmasta, laahuksesta. Laahus ja helma jonnekin polvien yläpuolelle tulee kaunista pitsiä, helmasta tulee trumpettimallinen. Neulomisen aloitan laahuksesta, laahuksesta tulee kolmionmallinen ja kun sitä on tarpeeksi, siinä vaiheessa sitten luon loput helman silmukat. Polvien yläpuolelta puku jatkuu sileänä ylös asti, näin kaikki muotokavennukset ja lisäykset on paljon helpompi tehdä ja seurata. Kaulus alkaa v-mallisena mutta pyöristyy hieman myöhemmin. Aika hankala tällain sitä tarkkaan selittää, laitan taas karkeaa piirrosta kunhan saan aikaiseksi. Hihat tulee samalla pitsineuleella kuin helma. Kaikkiin reunoihin on tarkoitus virkata kolmioita kjs:lla ja kolmioiden kärkiin ommella pari pyöreää ja lopuksi kyyneleen mallinen lasihelmi. Puvun selkäpuolelle olisi tarkoitus tehdä laskos heti ristiselälle, pepun päälle johon tulee rusetti viininpunaisesta tai tumman violetista satiininauhasta.

Jotain tällaista oon suunnitellut ja kieltämättä jo aloittanutkin. Todennäköisesti puku tulee muuttumaan vielä moneen kertaan mutta jotain yllä selostetun tyylistä siitä kuitenkin tulee. Katson aina työn edetessä että mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. Ja mä oon kuitenkin niin paljon alitajunnassa sunnittelija, vaikka en aktiivisesti pukua ajatuksissa pyörittele niin jossain taustalla se kuitenkin kokoajan on ja sitten saan näitä "salamaniskuja" kun uusia ideoita syntyy. Viime yönä näin puvusta jo untakin kun se oli valmis. Ja kaunis oli kyllä! :DD

Ja nyt mä menen ruoan laittoon, päivällä ajattelin keskittyä tuon laahuksen neulomiseen ja ruutupiirroksen korjailuun, tietenkin mikäli tyttö antaa... Aikamoista säätöö tällaisen puvun tekeminen on mutta sitähän mä halusinkin, paljon haastetta!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

The idea, you know! :D The other night I was thinkin about my birthday. I have my 30th birthday next January and I´ve been having a little bit of a crisis about that. Well, I was thinkin that I will turn to 30 no matter what so I might as well do it in style. And then I got the idea of a evening gown to wear at my birthday.

For the gown I´m going to use Koviväki -cotton yarn. First I was thinking about viscose but because it stretches so it may not be the best yarn for a long gown. If I didn´t have to think about money at all I would buy Novita Black Lurex yarn. But because it costs about 4 €/25 g, maybe I´ll just forget it...

The Gown will be something like mermaid-shaped, I will start knitting it from the hem. First there will be train knitted in a beautiful lace and when the train is finished, I will continue knitting in Stockinette stitch. The neck will start as v-shaped. The sleeves of the dress will also be knitted in that lace. In the end, I will crochet triangles all over the dress´s hem and sew some pearls on the triangles.

Something like that. I will draw a rough pict of the gown when I have the time to, It´s a bit hard to try to explain something that complex.. And propably I will make changes to the gown as I knit, when I see what looks good and what doesn´t. And I have always been something like subconcious-designer. Even though I don´t actively all the time think about the dress, it still is in my thoughts subconciously. And then I get these ideas when I´m doing something else.

Ei kommentteja: