lauantai 5. huhtikuuta 2008

DomiKNITrix!! ja Ninalle ruukkuja :) - DomiKNITrix and Nina´s pots :)

Ihanan ihana DomiKNITrix siis saapui postissa. Naapurit ihmetteli varmaan että mikä sille tuli kun se ravaa postilaatikolta tollasta tahtia.. :D Ja ihan heti hyökkäsin nettiin ja hain tuon puseron mallin ja pistin tulostukseen. Sitten istuskelin rauhassa selailemaan kirjaa. Vaikka tässä on monen monta vuotta tullut neulottua niin aika paljon hyviä vinkkejä kirjasta sai. Samoten kun selvisi vihdoin ne muutamat jutut joita en ole ennen tajunnut ollenkaan. Välillä noista englanninkielisistä ohjeista ja varsinkin tekniikkaselostuksista on tosi hankala saada tolkkua mutta tämä kirja ratkaisi sitten niitäkin ongelmia. Kaiken kaikkiaan, kirja on tosi selkeä ja just nuo tekniikkajutut jne. on kaikki tosi selkeästi selitetty kuvien kera.

Today the DomiKnitrix book came! And the first thing I did when I got the book, was to get to the books website and get the Elfin Bride -pattern. Then I sat down and started browsing the book. Although I´ve been knitting for years and years, it gave me a few very good tips. And some technique -stuff that has been a mystery to me, finally opened to me. Sometimes technique explanations are a bit difficult to understand from patterns written in english but this book was very well written and the explanations were really clearly written and showed with good photos! Absolutely fabulous! :D

Puseron malliahan olikin sitten mahtavat 19 sivua! Ensimmäisen kerran kun sen selailin läpi ja muutamia kohtia lueskelin niin ymmärsin senkin. Malli on ihan mahtavalla tavalla kirjoitettu! Kaikki tekniikat on etukäteen selkeästi selitetty, ei tarvii kauheesti mallin kanssa pähkäillä että aukeeko se vai ei. Tällanen on tosi tärkeetä, etenki kun neulemalli on kaikkee muuta kuin peruspaita.. Tosi ihanaa, enemmän tällaisia!

When I got the Elfin Bride pattern printed out, I noticed that there is 19 pages in the pattern!! Well, after I looked into it, no wonder. It´s so well explained, every technique used is explained before using it and some parts have an alternative way of doing it. I have to admit that it really is a complex work to do but when the pattern is as clear as this is, you dont have to wonder if you understand the pattern right or not. I love it, absolutely!

And over all, DomiKNITrix is absolutely a book worth buying!

Ja yleisesti ottaen, DomiKNITRIX on EHDOTTOMASTI hankkimisen arvoinen kirja!

Aamupäivällä sitten iski idea mun väsyneisiin aivoihini. Ja ei muuta kun toteuttamaan. Ninan kanssa ollaan noita pikku istutuksia jo tehtykin ja tarkoitus olis myös kukkia istutella ruukkuihin. Eilen jo hain saviruukkuja kaupasta ja niihin sitten värkkäilin. Ja tällainen on lopputulos.

In the morning, an idea hit my very tired brain.. :D So I just had to start right away.. I made these for the flowers that me and Nina are going to plant.

ruukut

Näistä vois sanoo että näihin mä oon semityytyväinen :D Siis muuten onnistui hyvin, kuvista tykkään ihan kauheesti, värisävyt onnistu jne mutta kun on ensimmäisiä tällasia juttuja mitä tekee niin ei aina oikeen hoksaa kaikkee ottaa huomioon. Ja kieltämättä mulla tahtoo olla taipumusta rynnätä pää edellä näihin projekteihin, sen kummemmin ihmettelemättä.. Mutta nyt kun mä oon tehny yhden täyden fiaskon, kaks semionnistunutta niin seuraavien vois odottaa jo onnistuvan :D Ja se suurin ongelma mikä edelliskerralla oli eli se lautasliinan ruttaantuminenkin selvisi. Mä LUULIN ottaneeni siitä pois ne molemmat ylimääräiset kerrokset mutta enpä ollutkaan ottanu.. Eli siks se ruttaantu niin kovin kun siinä oli yks kerros paperia liikaa. Ja huomasin myös että kuva on kaikista paras tasoitella ihan sormen päällä varovasti niin ei ainakaan repeä eikä suttaannu.

Well, I could say that I´m semi-happy with these. They came out nice, the colours are right and so on but a few technique things didn´t come out so good. that usually is the case when you do something with a new technigue.. Well, now I´ve made 1 totally unsuccesful work, 2 semi-succesfull so the next should come out great, right? :D

Nyt menenkin tästä hetkeksi hommiin vielä, kohta on Ninan nukkuaika ja sitten mä istun taas valtaistuimelleni neulomaan unelmapuseroani :)

Well, now I got to go to do some boring homestuff for a while, then I´ll put Nina to bed and THEN I´ll sit on my throne and knit.. :)

Ei kommentteja: